open-navfaktor-logo
search
MUPRS
Lukač: Vozila "despot" koje je dobio MUPRS nemaju veze s borbenim dejstvima
Dodao je kako su oklopna vozila nabavljena s ciljem zaštite pripadnika policije i da nemaju nikakve veze sa bilo kakvim borbenim ili ratnim dejstvima, niti naoružavanjem policije RS-a
02.08.2019. u 17:19
get url
text
Dragan Lukač: Ministar unutrašnjih poslova RS-a
Dragan Lukač: Ministar unutrašnjih poslova RS-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) od danas će raspolagati s dva oklopna vozila "despot", napravljena u Tehničkom remontu Bratunac.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je istakao da je potpisan ugovor za još osam takvih vozila, te izrazio nadu da će već do kraja godine biti na raspolaganju i Specijalnoj antiterorističkoj jedinici.

- Vlada RS-a uložila je milion KM u razvoj tog vozila - rekao je Lukač novinarima, nakon što su u Centru MUPRS-a za obuku u Zalužanima, kod Banje Luke, isporučena vozila "despot", koja ulaze u redovnu policijsku upotrebu.

Dodao je kako su oklopna vozila nabavljena s ciljem zaštite pripadnika policije i da nemaju nikakve veze sa bilo kakvim borbenim ili ratnim dejstvima, niti naoružavanjem policije RS-a.

Tim vozilima će se, kazao je, intervenisati u skladu sa zakonom, po pitanju borbe protiv terorizma, organizovanih kriminalnih grupa, ali i kao pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, poplava, požara...

Direktor Tehničkog remontna Bratunac Slaven Ristić je rekao da će nastaviti da usavršavaju vozila "despot".

Tvrdi da postoje ponude za kupovinu ovih vozila iz Namibije, Gane, Izraela i Rusije.

"Despot" je dužine 6,05 metara i visine 2,7 metara, sa maksimalnom masom od 14 tona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.