open-navfaktor-logo
search
Zahtjev Pravobranilaštvu
Magazinović podržao Bećirovića u vezi državne imovine i najavio šetnju kroz Banju Luku
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović naveo je kako podržava opravdani zahtjev člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine.
19.03.2023. u 18:37
get url
text

Magazinović je na svom svom Facebooku napisao da je ovaj zahtjev izazvao nervoznu i neprimjerenu reakciju Milorada Dodika iz koje se može iščitati i prijetnja.

Dodao je da ovako ne reaguju oni koji znaju da su u pravu. Izostanak kulture dijaloga i argumenata, kao i trovanje ionako zatrovane političke scene je, kako se navodi, posebna tema.

- Ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći, rekao je Dodik za Srnu. Pošto se Dodik počeo baviti i time ko gdje i kada može ili ne može prošetati, evo na vrijeme da javim da imam namjeru uskoro ponovo doći u Banju Luku i da sam početkom ovog mjeseca od Pravobranilaštva tražio informaciju koliko slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti su do sada registrovali i u FBiH i u RS i šta su poduzeli - naveo je Magazinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.