open-navfaktor-logo
search
Predsjednik TZ
Magoda: Nisam dobio poziv za odlazak u Dubai, pitajte ministra Delića zbog čega
Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, u razgovoru za Faktor kazao je da nije dobio poziv od Vlade KS niti od Organizacionog odbora za odlazak na EXPO 2020 u Dubai.
15.12.2021. u 16:00
get url
text

- Da sam dobio poziv, odazvao bih se. Nisam dobio poziv i to je to. Vjerujte da ne znam zbog čega nisam dobio poziv. To morate pitati ministra privrede KS Adnana Delića. Nisam ja bio u izboru za kriterije kako se ide – kazao je Magoda.

VEZANI TEKST - Pojavio se spisak: Ko sve o trošku građana KS ide u Dubai na EXPO

Naveo je da će se Turistička zajednica KS pojaviti na EXPO-u kao i sve druge turističke zajednice iz drugih gradova.

- Prezentirat ćemo Sarajevo u najboljem mogućem mjestu. Nacionalni dan je forma koja će trajati jedan ili dva dana. U Turističkoj zajednici imamo stvarno puno posla, radimo nešto sasvim novo za ovu zimsku sezonu, raspisali smo dva javna poziva i treba to ispratiti, ispratiti sve, napraviti da ova zimska sezona bude sa što većim sadržajem. A što se tiče kriterija odlaska u Dubai, nisam uključen, da sam dobio poziv, odazvao bih se – kazao je Magoda.

Istakao je da se TZ prijavila na javni poziv i da su ušli u prvi krug, te da će "standardna postavka iz TZ ići na ovaj sajam".

- Mi pratimo međunarodne sajmove i svake godine posjećujemo sajmovske aktivnosti i EXPO posmatramo kao jednu sajamsku aktivnost i ima ekipa prati te aktivnosti u ime Turističke zajednice – naveo je Magoda.

VEZANI TEKST - Šteta neće u Dubai zbog projekata u KS, od Turističke zajednice tražili novac, a Magoda nije ni pozvan

Pitali smo Magodu da li je Turistička zajednica izdvojila milion maraka za organizaciju učešća BiH na EXPO-u kako je to odlučeno na Skupštini KS.

- Mi smo planirali da izdvojimo taj novac, ali bilo je nekih tehničkih problema. TZ nije imala uspostavljene organe i nismo mogli mijenjati finansijski plan i program i tako da nismo odvojili taj iznos na kraju. Mislim da je to završena priča i da je Vlada već osigurala taj novac. Finansijska konstrukcija za EXPO već je završena – zaključio je Magoda.

Podsjećamo, ranije su učešće na EXPO-u otkazali ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.