open-navfaktor-logo
search
Ima para ako se...
Magoda savjetuje roditelje kako djecu poslati na skijanje: Ostavite alkohol i cigare i eto 300 KM
Kenan Magoda, predsjednik u ostavci Povjereništva Turističke zajednice Kantona Sarajevo i zastupnik SDP-a u Skupštini KS, govorio je između ostalog o  svojoj inicijativi da bude prolongiran početak nastave u školama u Kantonu Sarajevo "kako bi učenici mogli uživati na planinama".
05.01.2023. u 13:01
get url
text

U razgovoru za N1 iznio je i svoje viđenje o tome kako roditelji mogu osigurati novac za skijanje.

Inicijativa je naišla na brojne osude, a neki od komentara bili su i: "Kad već toliko brinete o djeci, zašto niste uputili neku inicijativu za besplatnu školu skijanja za svu djecu u KS u toku nastavne sedmice".

- Svi koji negoduju moraju da znaju da ja nisam prosvjetni radnik, radim u turističkoj industriji. Nju je pandemija koronavirusa toliko oštetila da posljedice još uvijek osjetimo. Djeca su veliki generator razvoja zimskog turizma, moja inicijativa je tu da pokušamo sanirati štete zbog zelenih zimskih terena - odgovara Magoda, piše N1.

No, među onima koji su i shvatili poentu, inicijativu, veliki je broj onih koji su insistirali na tome da su planine, te aktivnosti za djecu preskupe, te da ih brojni ne mogu priuštiti.

Magoda nije tog stava.

- Većina njih su pušači i konzumiraju alkohol. Apelirao bih neka samo ostave cigarete i alkohol i kasirao 300 KM svojoj djeci za skijanje. Oni koji to ne konzumiraju, taj novac bi trebali imati - rekao je, dodajući da je Vlada Kantona Sarajevo osigurala djeci šestog razreda besplatno skijanje na Bjelašnici i Igmanu u trajanju od sedam dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.