open-navfaktor-logo
search
Općinski sud Tuzla
Maidin otac nakon presude doktorici: Život jednog djeteta da vrijedi godinu zatvora je žalosno i sramno za državu
Nakon što je doktorica Meliha Zahirović Suljić, specijalista infektolog s Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, osuđena na godinu zatvora zbog smrti 15-godišnje Maide Džafić, otac preminule djevojčice Miralem Džafić rekao je "da se osjeća poniženo".
16.01.2024. u 15:30
get url
text
Miralem Džafić

VEZANI TEKST - Zbog smrti djevojčice doktorici UKC-a Tuzla godina zatvora i novčana kazna

- Život jednog djeteta da vrijedi godinu zatvora to je žalosno i sramno za ovu državu i za ljude koji ju predstavljaju. Da li ih je stid pogledati u oči drugoj djeci, koju bi trebalo da zaštitite. Za mene ovo nije nikakva satisfakcija. Odluka je sramna. Šta poručuju onima koji slušaju ovu presudu. Život jednog djeteta, godina zatvora. Osjećam se tako poniženo kao da moje dijete nije ni postojalo uopće. U nekom demokratskom društvu za domaću životinju bi neko dobio ovoliku kaznu zatvora. Sramno - rekao je Miralem Džafić ispred Općinskog suda Tuzla.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona dr. Meliha Zahirović Suljić optužena je za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim djelom nesavjesno liječenje, koje je uzrokovalo smrt petnaestogodišnje maloljetnice Maide Džafić iz Gračanice u augustu 2020. godine u UKC-u Tuzla.

- Ne znam šta nas čeka. Ne mogu da razumijem zašto smo dopustili ovakvo stanje. Bili smo tu kada su pozvani svjedoci poslije nas, ona (doktorica Zahirović Suljić, op. a.) nam se cerekala tu na hodniku. To je veoma jadno. Poslije tri i po godine da se ona meni izvinjava za smrt djeteta i izražava saučešće, to je sramno. Na potezu je tužilaštvo, žalit ćemo se na presudu - poručio je Džafić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.