open-navfaktor-logo
search
Reagirala na FB
Majka Džene Gadžun Vildani Bešlija: Trebali ste spomenuti i Bejtovića, ako se šutnja nastavi, bit će još Džena, upamtite!
Amila Gadžun, majka dvoipogodišnje Džene Gadžun, koja je preminula nakon komplikacija tokom navodno rutinske operacije očnog kapka u privatnoj stomatološkoj klinici, oglasila se na Facebooku povodom današnjeg istupa zastupnice Vildane Bešlija u Skupštini KS.
27.07.2022. u 13:48
get url
text

Bešlija je danas kazala kako u ime Kluba Naše stranke zahtijeva, kako je navela, hitnu reakciju i privođenje pravdi svih odgovornih u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun. Ona se u svom istupu osvrnula na (ne)rad Tužilaštva Kantona Sarajevo u ovom slučaju, a evo šta joj je tim povodom poručila majka preminule djevojčice:

- Kada je Haris Zahiragić prvi od samog početka spominjao slučaj naše Džene u skupštinama, svi ostali su bili gluhi i nijemi na njegova pitanja, čak su mu se i u facu smijali prilikom spominjanja naše Džene.

VEZANI TEKST - Otac Džene Gadžun prozvao Vranića, zastupnica Naše stranke Vildana Bešlija lopticu prebacuje Tužilaštvu KS

Na današnjoj Skupštini KS Džena je spomenuta od zastupnice Naše Stranke Vildane Bešlija. S dijelom njenog govora se slažem, treba tužilaštvo da se konačno oglasi i da nam konačno daju rezultate kojih nema već osam punih mjeseci, ali isto tako treba da spomenete da je vaš kolega Benjamin Bejtović vlasnik klinike na kojoj je Džena stradala i dalje visoko pozicionirani bez obzira na to što je u njegovoj klinici sve počelo!

Voljela bih da Vaše riječi budu iskrene, da iskreno stanete na stranu pravde, a ne na stranu Vašeg stranačkog kolege...

Ako se ne riješi slučaj Džene Gadžun, ako ne očistite ljude koji svoje pozicije koriste u neke druge svrhe, ako nastave da otvaraju privatne stomatološke ordinacije pod nazivom poliklinika, ako nastave da daju opće anestezije djeci od dvije godine, da primaju radnike bez licence, da aparate sa kojim raspolažu nikada ne provjere... Ako i ministar KS Haris Vranić nastavi da šuti i ne radi svoj posao za koji je postavljen, bit će još Džena, upamtite! - poručila je Amila Gadžun.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.