open-navfaktor-logo
search
Poslala i fotografije
Majka upozorila: Po Hercegovini hodaju prevarantice i traže novac za liječenje mog djeteta
Ana Čilić iz Međugorja, majka bolesnog djeteta koje je trenutno na liječenju u Zagrebu, skrenula je pažnju građanima da prevarantice traže novac na ime njenog djeteta. 
16.10.2023. u 09:13
get url
text
Prevarantice u Hercegovini
Prevarantice u Hercegovini

Istakla je da nije organizirano nikakvo prikupljanje sredstava, te pozvala građane da pozovu policiju ukoliko neko od prevaranata dođe i zatraži novac.

- Molim vas ne nasjedajte na ovakve stvari, podijelite i širite dalje da su se na području Hercegovine čak i Bosne pojavile osobe koje hodaju i traže novac, iskorištavaju dobrotu ljudi. Ove osobe prate grupe kao što su "Mame hercegovine" itd.. da ne nabrajam i organizirano rade ovakve stvari. Molim vas prijavite bilo ko da vam dođe i traži ovakvo što, mislim da nije u redu da se iskorištava bilo čije zdravstveno stanje, a pogotovo djece za ovakvo zlo - navela je u pismu koje je poslala portalu Hercegovinainfo.

Kazala je da se njeno dijete nalazi u Zagrebu zajedno s njom i porodicom i zasad je stabilno.

Podijelila je s Hercegovinainfo i fotografije osoba koje zloupotrebljavaju identitet i zdravstveno stanje njezinog djeteta.

Čilić se oglasila i na svom Facebook profilu s upozorenjem. 

- Dobila sam informaciju na području Čapljine, tačnije u mjestu Šuškovo naselje, da je danas žena hodala od kuće do kuće i prestavljala se da mi je sestra iz Mostara, tražila novac na osnovu moje Lane koja je na liječenju u Zagrebu. Molimo vas budete oprezni, nikakva donacija nije organizirana za skupljanje bilo kakvog novca za Lanu.

Ako vam dođe na kućna vrata pozovite policiju da se sazna ko je i da se objavi. Nedajte nikome ništa, ne nasjedajte na bezobrazluk i zlo koje vlada u ljudima. Bilo šta da je Lani potrebno znalo bi se .....ne bi se hodalo po kućama i na ovakav način varalo ljude. Hvala vam svima koji ste javili za ovaj zločin, i iskorištavanje imena jednog djeteta koje se bori za svoje malo srce. Molimo vas podjelite - napisala je Čilić u subotu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.