open-navfaktor-logo
search
Odgovor na mržnju
Majke Srebrenice nakon uvreda Grujičića: Zar nisi mogao suzdržati se, krvave ruke tvojih idola ni Drina ne može oprati
Pet udruženja žrtava genocida reagiralo je danas na sramnu izjavu načelnika općine Srebrenica Mladena Grujičića kojom je, uoči 28. godišnjice genocida, izvrijeđao majke Srebrenice.
09.07.2023. u 13:48
get url
text

- Mi i dalje razumijemo njihovu bol, a oni našu i dalje ne razumiju - kazao je Grujičić za Večernje novosti.

Naveo je da je nevladina organizacija Majke Srebrenice "motor mržnje među ljudima".

- Grujičiću zašto baš danas? Zašto na dan kada dijelove kostiju naše djece ispraćamo prema Potočarima. Zar nisi mogao suzdržati se bar dok ne prođe pet dana od dženaze. Zato Grujičiću, što je očito tvoja mržnja jača od svih drugih ljudskih osjećanja. Zato što su tvoji idoli Karadžić, Mladić, Šešelj i drugi čije su ruke krvave da ih ni Drina ne može oprati - poručuju iz udruženja žrtava u saopćenju za javnost.

Ističu da majke Srebrenice ne mrze nikoga te da su ponosne što su uspjele dokazati genocid nad njihovom djecom.

- Mi majke smo još i više ponosne što smo našu unučad odgojile da ne mrze nikog, da poštuju čovjeka. To je naš uspjeh, a ne mržnja - navode iz Udruženja Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa, Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Udruženja Žene Podrinja, Udruženja majke Srebrenice i Udruženja žene Srebrenice.

Načelnik Srebrenice izjavio je da će u tom gradu biti održane dvije komemoracije žrtvama rata u BiH, uz ocjenu da ratni ožiljci u tom kraju neće još dugo zarasti te da se "ni 28 godina od završetka rata mir nije u potpunosti vratio u Srebrenicu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.