open-navfaktor-logo
search
Obrazložila
Majkić o Turković: I mi bi aplaudirali da smo imali takvog ministra
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je, glasovima delegata SNSD-a i HDZ-a, zaključak kojim se od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana tegeltije (SNSD) traži pokretanje procedure smjene Bisere Turković (SDA), ministrice vanjskih poslova BiH.
29.08.2022. u 15:21
get url
text

Delegati koji su bili protiv il isuzdržani ocijenili su da je ovo isključivo politički i predizborno.

Usvajanju zaključka je prethodila rasprava, a svoje obrazloženje pokušala je dati i delegatkinja Dušanka Majkić (SNSD).

VEZANI TEKST - HDZ i SNSD izglasali zaključak o smjeni Turković: Osveta nas koji nismo bili zastupljeni tamo gdje nam je bilo stalo

- Nisam iznenađena što je stav SDA ovakav. Imali su ministricu koja je u cijelosti ispunjavala strategiju ove političke stranke – ustvrdila je Majkić.

Nadalje je iznijela stav da Turković ne poštuje nikoga, ni Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ni Parlament BiH.

- Naša je nesreća što nismo uspjeli donijeti zakon o vanjskim poslovima. To je iskoristila Bisera Turković. Ona je učnila sve što je bilo moguće kad djelujete bez zakona i samo na mig jedne političke stranke. Ona nije bila naš ministar.

Malo je minisitara bilo za čiji je rad došlo toliko primjedbi. Ma kako vi aplaudirali tome. Vjerovatno bi i mi aplaudirali da smo iamo takvog ministra – dodala je Majkić, pa zaključila ipak da je ovo više osveta "nas koji nismo bili zastupljeni tamo gdje nam je bilo stalo da budemo zastupljeni".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.