open-navfaktor-logo
search
Dom naroda BiH
Majkić od Izetbegovića tražila da "disciplinira" Biseru Turković
Dušanka Majkić (SNSD), delegatkinja u Domu naroda Paralmentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nezadovoljna je jer Ministarstvo vanjskih poslova BiH još nije, kako je rekla, dostavilo analizu stanja u Ministarstvu i diplomatsko-konzularnoj mreži kako bi Dom naroda o tome raspravljao.
27.05.2021. u 15:35
get url
text

Majkić je kazala da je ovakva njena inicijativa usvojena 10. februara, a rok koji je dat Ministarstvu vanjskih poslova da dostavi analizu bio je 30 dana. Ova inicijativa, dalje je dodala Majkić, nije bila dobila podršku Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda.

Uz opasku kako minstrica Bisera Turković ne dolazi na sjednice domova Parlamenta BiH, Majkić se obratila predsjedavajućem Doma naroda Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA, da on "urgira" kod Bisere Turković.

- E sad koristim tu poziciju da kao delegat mogu da se obratim predsjedavajućem Doma naroda koji je njen partijski šef i tražim da on urgira da se ispuni obaveza. Molim vas da nepotrebno ne ponavaljam ove riječi svaki put. Očekujem od vas da ćete učiniti sve da vaša ministarka ovo uradi – rekla je Majkić.

Izetbegović je uzvratio Majkić da će se čuti sa njenim partijskim šefom (Miloradom Dodikom, op. a.) i probati to iskoordinirati.

- Ministrica Turković nije danas tu. Potrudit ćemo se da dođe na idući sjednicu i dobijete odgovor – dodao je potom Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.