open-navfaktor-logo
search
Delegatkinja u PSBiH
Majkić otkrila pozadinu hapšenja direktora OSA-e: Na svim pozicijama Bošnjaci...
Dušanka Majkić (SNSD), delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, komentirala je hapšenje Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. 
15.07.2021. u 11:29
get url
text

Majkić je i članica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost. 

- Besmisleno je da čovjek kojem je istekao mandat, koji ne bi trebalo da ima pristup tajnim podacima, koji je optužen za malverzacije u vezi sa diplomom i koji očigledno radi po nalogu jedne stranke, vodi OSA-u koja je najdelikatnije prirode i gdje se ne bi smjele pojavljivati ovakve sumnje - rekla je Majkić, za koju su mediji ranije pisali kako je fakultet završila u 54. godini života. 

Ona je istakla da se trenutno na svim pozicijama u sektoru odbrane i sigurnosti nalaze Bošnjaci, a na pitanje da li ima i odgovornosti njene stranke, ona kaže da je SDS prije četiri godine pomogao da se Nikola Špirić smijeni sa mjesta predsjedavajućeg te Komisije.

- Nezamislivo je da u jednoj zemlji ne postoji parlamentarni nadzor ni nad sektorom odbrane i sigurnosti, a još gore je kad ne funkcionira Komisija za nadzor nad radom OSA-e. Ne postoji kontrola. Ne funkcioniše zemlja, pa ne funkcionišu ni komisije - istakla je Majkić za Glas Srpske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.