open-navfaktor-logo
search
Izdaja, kaže SNSD-ovka
Majkić razočarana zbog Rezolucije o genocidu, očekivala je drugačiju Crnu Goru nakon litija
Dušanka Majkić, delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ocijenila je da je "kao bomba odjeknulo sinoćnje izglasavanje u crnogorskom parlamentu Rezolucije o genocidu u Srebrenici i smjena ministra pravde Vladimira Leposavića" i poručila da se "ova izdaja ne može zaboraviti".
18.06.2021. u 12:42
get url
text
Dušanka Majkić
Dušanka Majkić

- Sada kada su najveći svjetski autoriteti počeli da osporavaju događaje u Srebrenici iz prethodnog rata, crnogorski parlament se odlučio na ovaj sramni korak uperen protiv cijelog srpskog naroda - zaključila je Majkić.

Prema njenim riječima, žalosno je u šta su se pretvorili snaga i energija višemjesečnih litija za koje se očekivalo da će roditi neku novu Crnu Goru, "o kojoj je pjevao Njegoš".

VEZANI TEKST - Ministrica Turković u Beču čestitala Dritanu Abazoviću usvajanje Rezolucije u genocidu u Srebrenici

Majkić je naglasila da je zato "Srbima teško prihvatiti da se samo za jednu večer izglasavanjem ove sramne antisrpske rezolucije Crna Gora vratila na put koji joj je zacrtao aktuelni predsjednik Milo Đukanović".

- Danas kada su sve ale krenule na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod, izdaja je najsnažnija stvar koja se jednom narodu može učiniti. I nikada se ne može zaboraviti - poručila je Dušanka Majkić.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 zastupnika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.