open-navfaktor-logo
search
Drugi javni poziv
Maksimalno 10.000 KM po korisniku: Potpisani ugovori za zapošljavanje 34 demobilisana borca u TK
Ministrica za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Senada Dizdarević potpisala je danas ugovore sa kandidatima iz boračke populacije i poslodavcima koji su ostvarili pravo po projektu za zapošljavanje i samozapošljavanje boraca i članova njihovih porodica za 2023. godinu.
30.11.2023. u 18:27
get url
text
Potpisvanje ugovora u Vladi TK
Potpisvanje ugovora u Vladi TK

Zbog nedovoljnog odziva i neutrošenih namjenskih sredstava Ministarstvo za boračka pitanja drugi je put objavilo javni poziv i danas su potpisana 34 nova ugovora.

- Mi ovo posmatramo kao jednu cjelinu i mogu reći da je u ovom javnom pozivu, za koji su Ministarstvo i Vlada TK izdvojili više od 2 miliona KM, zaposleno 98 osoba iz oblasti boračke populacije. Ostat će oko 500.000 KM neutrošenih sredstava i meni je žao zbog te činjenice. Voljela bih da danas potpisujemo više ugovora. Na taj način bismo utrošili kompletnu cifru od dva miliona, ali evo pozivam ih za iduću godinu jer ćemo ovaj program još obogatiti i podići pojedinačne iznose koji se sada kreću od 10 hiljada po pojedincu - kazala je ovom prilikom ministrica Dizdarević.

U ponovljenom javnom pozivu uvjete su ispunili demobilisani borci i članovi njihovih porodica sa područja cijelog kantona te odobrena sredstva za 22 projekta iz oblasti samozapošljavanja i 12 projekata iz oblasti zapošljavanja, za što je izdvojeno 415.000 KM.

Prema riječima ministrice Dizdarević, resorno ministarstvo iduće godine namjerava povećati pojedinačne iznose kao i ukupnu stavku.

- Svakako pozivam i sve one koji imaju ambicije i koji imaju entuzijazma, koji imaju neke ideje da se prijave na te javne pozive jer mislim da je zapošljavanje jedno sistemsko rješavanje svih životnih pitanja kako pojedinca tako i porodice - poručila je ministrica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.