open-navfaktor-logo
search
Koševsko Brdo
Mandić ne posustaje: U toku završni radovi na sanaciji stepeništa i staze u ulici Antuna Hangija
U toku su završni radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Antuna Hangija 23-25 na Koševskom Brdu, saopćeno je iz Općine Centar.
17.01.2024. u 14:47
get url
text

VEZANI TEKST - Neimar Mandić: Sve stepenice načelnika Općine Centar ne mogu izbrojati ni njegovi saradnici

Finansijer projekta je Općina Centar, a za ovu namjenu je osiguran iznos od 24.466 KM, navodi se u saopćenju.

- Radnici građevinske firme Sela prvobitno su uklonili oštećene betonske ploče, nakon čega je uslijedio mašinski iskop zemlje sa postavljanjem novog tampona. Nakon betoniranja pješačke staze postavljene su betonske ploče duž staze i stepeništa koje su otporne na habanje, manje klizave, a u zimskom periodu otporne na smrzavanje i posipanje soli.

Za adekvatnu odvodnju površinskih voda ugradit će se novi betonski šaht na koji će biti spojen betonski rigol izgrađen duž obnovljene staze i stepeništa, a posljednja u nizu aktivnosti projekta je i ugradnja rukohvatne ograde - navode iz Općine.

Realizacija spomenutog projekta je započela na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić i direktor preduzeća Sela Emir Tutić, zaključuje se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.