open-navfaktor-logo
search
Zbog Hastahane
Mandić podnio krivičnu prijavu protiv Ajnadžića, a on uzvraća: "Dodik ruši u Banjoj Luci, a Mandić u Centru"
Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika ove Općine Nedžada Ajnadžića zbog navodnih kršenja regulacionih planova i izdavanja urbanističkih dozvola na prostoru ove općine. 
17.09.2021. u 17:09
get url
text

Mandić je ovo obznanio na svom Facebook profilu, kazavši da je krivičnu prijavu podnio po preporuci ad hoc tima i Pravobranilaštva Općine Centar, te da se više neće oglašavati do okončanja ovog postupka. 

Nedžad Ajnadžić tvrdi da ova krivična prijava koju podnosi Mandić ima "dosta političkih primjesa i improvizacija u procesu istraživanja".

- Takozvana ad hoc komisija koja je formirana apsolutno nema nikakve relevantne dokumentacije i uvjerenja da su to ljudi koji razumiju proces regulacionih planova i izdavanja urbanističkih i građevinskih dozvola. To je puno složeniji posao nego što ta komisija zna i razumije - kazao je Ajnadžić za Faktor.

Kaže da će tražiti da se sve urbanističke dozvole i regulacioni planovi stave na tematske sjednice Općinskog vijeća i da se utvrdi njihova ispravnost. 

- Ovo je komisija Naše stranke i načelnika koji imaju zadatak da kriminaliziraju mene i partiju iz koje ja dolazim - kaže Ajnadžić.

VEZANI TEKST - Bez rješenja za Hastahanu: Ademović upitao Mandića zašto napokon ne podnese krivičnu prijavu
 

Dalje je istakao da će se o ovoj temi u narednom periodu oglašavati isključivo putem svog advokata.

- Centralna banka je državna institucija koja ima iznimno visok značaj za Bosnu i Hercegovinu. To je bio osnovni razlog da smatram da treba biti tamo gdje jeste u skladu sa regulacionim planom, ali postoje i oni koji stabilne državne institucije ruše u kontinuitetu. Dodik ih ruši u Banjoj Luci, a Mandić u Centru - tvrdi Ajnadžić.

Na jučerašnjoj sjednici OV Centar gdje se raspravljalo o pitanju Hastahane i izgradnje Centralne banke na tom lokalitetu, vijećnik Jasmin Ademović (NiP) upitao je načelnika Mandića zašto napokon ne podnese krivičnu prijavu koju toliko dugo najavljuje, na šta mu je Mandić odgovorio da on nije čovjek koji tek tako podnosi krivične prijave. Ipak, Mandić je samo dan nakon te sjednice odlučio to učiniti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.