open-navfaktor-logo
search
Obraćanje načelnika
Mandić: Predati se neću, počinjem kampanju, NiP je srušio "Trojku" u Centru
Nakon što je danas potvrđeno da se kreće u njegov opoziv, medijima se obratio Srđan Mandić, načelnik općine Centar Sarajevo (Naša stranka). Poručio je kako kreće u kampanju, te najavio krivične prijave protiv dojučerašnjih kolega koji su, kako je rekao, u javni prostor iznijeli uvrede na njegov račun.
10.08.2023. u 17:59
get url
text

VEZANI TEKST - Općinsko vijeće Centar ponovo izglasalo opoziv načelnika Srđana Mandića

- Suludo je raditi ovo u trenutku kada se izbori dešavaju za godinu dana. Nije me strah referenduma, ali protiv ovakve odluke sam jer želim zaštititi budžet. Danas donesena odluka nije u interesu građana i to ćemo im dokazati - poručio je na početku obraćanja, prenosi N1.

Od ovog momenta, poručio je, počinje njegova kampanja za referendum, dodavši kako se neće predati.

- Sve optužbe odbacujem, a za neke će sigurno biti pokrenute i krivične prijave, odnosno tužbe za klevetu. Toliko uvreda koje sam čuo o tome kako pijan ili mahmuran dolazim na posao jednostavno ne stoje. To je samo pokazalo intelektualni i nivo kulture onih koji su spremni obračinavati se sa dojučerašnjim kolegom - naveo je.

Dodao je da su njegove kolege iz Naroda i pravde nešto ranije nego će pokrenuti inicijativu za opozivom, jednoglasno usvojili izvještaj o radu načelnika za prethodnu godinu.

- Morat će objašnjavati zašto su ugrozili normalan život Općine, a ja neću dozvoliti da ijedan projekat stane. Šta će se desiti kada dođe v.d. načelnika općine kojeg će oni postaviti onako kako su mene srušili – za taj dio ne mogu preuzeti odgovornost - rekao je.

Dodao je kako je budžet kojim je rukovodio samo slika i prilika potreba građana, dok na optužbe dojučerašnjih partnera o tome kako je samo nastavio projekte bivšeg načelnika, odgovorio "kako izgleda da im je Ajnadžić jednostavno miliji".

VEZANI TEKST - Muharemović odgovorio Zulfikarpašić: Nerad Mandića na jednu, prijateljstvo na drugu stranu

- Dodat ću i ovo: Nedžad Ajnadžić je mene tužio za klevetu. Prvi svjedok na tužbi je bio predsjedavajući Sejad Đozo. Izgubili su i jedan i drugi. Toliko o mojim, a i njihovim vezama-  izjavio je Mandić medijima, osvrćući se na optužbe izrečene proteklih dana, dodavši da će svaku neistinu demantovati.

- Veliki broj mojih prijatelja iz Naroda i pravde se stide ovoga. Ja sam gradio priču "Šestorke’". Neko je u tom trenutku bio zaposlen kod Abdulaha Skake i radio u Eyofu. Sada mene optužuju da rušim koncept "Trojke". Danas su NiP, SBiH, jedan vijećnik SBB-a i bivši vijećnici SDA srušili "Trojku" u Centru. To nije uradio načelnik Mandić - naveo je.

Pozvao je građane općine Centar da 17. septembra izađu na referendum.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.