open-navfaktor-logo
search
Ko će ukloniti objekat
Mandić tvrdio da ništa ne zna o objektu u Titovoj, a saglasnost potpisala njegova pomoćnica
Kućica koja već danima stoji ispod Velikog parka u Titovoj ulici u Sarajevu još uvijek nije uklonjena iako je načelnik Općine Centar Srđan Mandić najavio da će biti uklonjena u najskorijem roku.
25.08.2021. u 11:44
get url
text

Iako je Srđan Mandić javnosti plasirao informaciju da ne zna otkud taj objekat u centru grada, dokumenti do kojih je došao Faktor govore suprotno.

VEZANI TEKST - Ovo je vlasnik objekta u Velikom parku: Kaže da ima sve dozvole, bio kandidat na listi Naše stranke
 

Općina Centar je 7. jula ove godine Hodžiću dala saglasnost na korištenje javne površine na uglu Mis Irbine i Radićeve ulice u Sarajevu od 1. augusta do 31. decembra ove godine, da bi Hodžić 13. augusta dobio rješenje o premještanju u Titovu ulicu ispod Velikog parka gdje se objekat trenutno nalazi.

Ovu odluku potpisala je pomoćnica načelnika Srđana Mandića, pa je teško za povjerovati da je načelnik Općine Centar bio neupućen u izgradnju objekta u samom centru grada.

Vlasnik ovog objekta, a koji je bio i na listi kandidata Naše stranke na prošlim izborima, kazao je da će izaći u susret načelniku Mandiću, te da će dopustiti uklanjanje objekta, da bi nekoliko sati kasnije promijenio mišljenje nakon što je obaviješten da će upravo on morati snositi troškove uklanjanja.

Podsjetimo, Hodžić je jučer za Faktor otkrio da je kućica trebala biti namijenjena za prodaju suvenira, te da je premješten u Titovu ulicu nakon što je navodno predstavljao smetnju obližnjem kafiću na lokaciji gdje je prvobitno trebao biti smješten na uglu Mis Irbine i Radićeve ulice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.