open-navfaktor-logo
search
"Pravi se da ne postoji"
Mandra: Ako ostane pasivan u nabavci vakcina, Tegeltija treba biti smijenjen
Zastupnik SDA u Državnom parlamentu Nermin Mandra kazao je da bi predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija trebao biti smijenjen, ukoliko se nastavi pasivno ponašati po pitanju nabavke vakcina.
30.03.2021. u 11:05
get url
text

- Za razliku od entitetskih premijera, pa čak i nekih kantonalnih premijera, koji pokazuju neku inicijativu kada je u pitanju nabavka vakcina, Tegeltija se pravi da ne postoji. Valjda je on funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara shvatio kao rekreativnu funkciju, te svaki put kada treba preuzeti odgovornost, raditi i donositi odluke, njega jednostavno nestane iz javnosti, što traje sedmicama - kaže Mandra.

Poziva ga da se odmah, u okviru svojih nadležnosti, aktivira u proces direktne nabavke vakcina, "jer će inače biti pokrenuta procedura njegove smjene".

- Kada je prvi put pokrenuto pitanje Tegeltijine smjene, mi to nismo podržali, jer nije bilo jasno definirane većine i to bi u vremenu pandemije izazvalo dodatnu krizu, ali ukoliko se Tegeltija ne aktivira mi nećemo imati dileme - zaključio je Mandra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.