open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u PSBiH
Mandra: Ako se Nešić odriče BiH, neka se odrekne i plate koju prima od BiH
Izjava zastupnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine (BiH) Nenada Nešića da "član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pokušava Srbe i Srbiju nacrtati zlim" predstavlja kulminaciju toksične retorike gospodina Nešića, saopćio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.
02.06.2021. u 19:32
get url
text
Nermin Mandra
Nermin Mandra

Činjenica, ističe, da je član Predsjedništva BiH Džaferović objasnio rukvodstvu Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska proceduru imenovanja visokog predstavnika nije crtanje nikoga zlim, već "besplatna pravna lekcija ljudima koji očigledno ne razumiju ili neće da razumiju kako stoje stvari po Dejtonu".

- Naročito raskošno neznanje u ustavnopravnim pitanjima je pokazao gospodin Nešić, koji očigledno nije ni došao u poziciju da komentariše ovakve stvari, na osnovu kompetencija, već nekim drugim linijama. Neozbiljno je da takva pojava pokušava držati lekcije članu Predsjedništva BiH, navodi Mandra.

S obzirom da se Nešić referirao na primanje plata iz državnog budžeta, Mandra ga poziva da, ukoliko ne osjeća Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom, to potvrdi i djelima – pa neka se odrekne plate koju prima upravo od države Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.