open-navfaktor-logo
search
Na štetu države
Mandra: "Osmorka" ima tajni dogovor sa SNSD-om, dužni su građanima reći na šta su pristali u zamjenu za vlast
Povodom konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Doma, oglasio se zastupnik Stranke demokratske akcije Nermin Mandra.
02.12.2022. u 10:52
get url
text

- Izbor rukovodstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je da "Osmorka" ima tajni dogovor sa SNSD-om. Uzimajući u obzir činjenicu da je Milorad Dodik najavljivao da je uvjet za ulazak u vlast sa SNSD-om deblokiranje projekata u entitetu RS, poput gasovoda, aerodroma u Trebinju i Hidroelektrane "Buk Bijela", koje pokušava realizovati protivno Ustavu i državnim zakonima, očigledno je da je "Osmorka" šutke pristala na sve Dodikove zahtjeve, a na štetu države Bosne i Hercegovine - smatra Mandra.

On ističe da zvaničnici "Osmorke" dužni su građanima objasniti na šta su sve pristali u zamjenu za ulazak u vlast i šta su sve spremni predati Dodiku u ruke.

- Milorad Dodik i Dragan Čović nisu odabrali "Osmorku" za partnera zbog izbornog rezultata jer ta grupacija stranaka nema većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH, već zbog očigledne spremnosti da im isporuče sve što ovaj dvojac zatraži. Počelo je sa potpisivanjem HDZ-ovog programa, nastavljeno je podrškom pri izboru čovjeka sa "crne liste" na mjesto predsjedavajućeg Zastupničkog doma i građani s pravom strahuju zbog svih budućih ustupaka "Osmorke" prema SNSD-u i HDZ-u - navodi Mandra.

- Pozivamo sve časne patriote iz stranaka koje čine "Osmorku" da se odupru sadašnjem podaničkom odnosu prema SNSD-u i HDZ-u. Nijedna fotelja u vlasti nije vrijedna interesa države Bosne i Hercegovine i njenih građana - saopćeno je iz SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.