open-navfaktor-logo
search
Ne nude rokove
Mandra: Razočaravajući nerad ministrice Gudeljević kada je riječ o nabavci vakcina
Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra kazao je da je razočaravajući nerad ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević kada je u pitanju nabavka vakcina.  
04.01.2021. u 19:36
get url
text

S obzirom na ustavnu razuđenost zdravstvenih institucija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo civilnih poslova ima ulogu koordinatora sa državnog nivoa. Međutim, činjenica da do danas nisu ponuđeni jasni odgovori javnosti, kada su u pitanju rokovi sa nabavkom vakcina, ukazuje na jedan nemaran odnos, za što odgovornost nosi svakako ministrica Gudeljević.

Podsjećam da se Ministarstvo civilnih poslova još 9. decembra 2020. godine, u saopćenju pompezno pohvalilo da "Bosna i Hercegovina otvara vrata EU za nabavku vakcina", a u istom saopćenju je istaknuto i da je to rezultat "izuzetne koordinacije" Ministarstva civilnih poslova i ostalih nivoa vlasti.

Kakvi su rezultati te "izuzetne koordinacije" i "otvaranja vrata EU", najbolje govori činjenica da Bosna i Hercegovina već itekako kasni za zemljama Evropske unije, a Ministarstvo ne nudi nikakve definitivne rokove kada bi vakcine mogle stići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.