open-navfaktor-logo
search
Javno priznanje
Marić pokrenuo inicijativu za počasne građane Mostara Nelsona i Sattlera
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erica Nelsona, ambasadora SAD-a u Bosni i Hercegovini i Johanna Sattlera, šefa Delegacije i specijalnog predstavnika EU-a u BiH, saopćeno je u srijedu iz mostarskog Gradskog vijeća.  
17.11.2021. u 10:40
get url
text

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekata na procesima jačanja demokratije u Gradu Mostaru, saradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative.

- NJ. E. Eric Nelson i Johann Sattler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara. Uz značajnu saradnju s prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokratije, ekonomskog razvoja i unapređenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća, hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja - istaknuo je Marić. 

Predsjednik Gradskog vijeća će na slijedećoj sjednici sačiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.