open-navfaktor-logo
search
Zastupnik SBB-a
Marić: SDP morbidno politizira ljudskim tragedijama, Mašić zna ko je umro od korone, a ko ne
- SDP se ne može pomiriti sa činjenicama koje se ogledaju u tome da se i Kanton Sarajevo i Federacija BiH, pa i cijela država odlično nose sa pandemijom i da čak i prema WHO-u možemo biti primjer drugim državama. Za veliki dio toga zaslužne su sve sarajevske zdravstvene ustanove, navodi šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić.
17.04.2020. u 15:50
get url
text

Reagirajući na današnju press konferenciju sarajevskog kantonalnog odbora SDP-a, Marić navodi da "svi mi dugujemo zahvalnost zdravstvenim radnicima".

- Naravno, to ne znači da trebamo gledati kroz prste onima koji se u ovim teškim danima nisu stavili na raspolaganje i koji su uzeli bolovanje. To će riješavati svaka ustanova za sebe, ali mislim da je dobro da je direktor Doma zdravlja skrenuo pažnju i na ovaj problem. U nedostatku tragedije poput one u Italiji ili Španiji, neki SDP-ovi čelnici pokušavaju da se posluže nekolicinom slučajeva oboljelih na koronavirus koji su nažalost preminuli. Meni je morbidno i neetično svako politiziranje ljudskim tragedijama u svim prilikama, a pogotovu u ovakvim kakve su danas - navodi Marić.

Dodaje da mu, kako kaže, nije jasna uloga Damira Mašića koji "na svom Facebooku piše maltene dijagnoze ljudima".

- On zna ko je umro od korone, a ko nije. On zna ko bi trebao biti u bolnici, a ko može biti pušten na kućnu njegu. Mašić kao da je čitav radni vijek proveo u bolnici, a ne na budžetu raznih institucija. Ja iz ovog monologa nisam mogao zaključiti šta oni zapravo zamjeraju premijeru Nenadiću osim toga što se ne bavi obdukcijama i što se ne miješa u posao ljekarima. Nisu svi eksperti za sve kao Mašić. Koliko ja znam premijer Nenadić se bavi pripremom rebalansa i mjera za spas privrede što i jesu njegovi glavni zadaci. Na samom kraju, dr Stevanović izjavi da su "donesene mjere dobre i apelujem na građane da ih se pridržavaju". Zdrava logika nas upućuje na zaključak da su mjere dobre, ali prema njegovom mišljenju, očito nisu oni koji su ih donijeli - zaključuje Marić u svojoj reakciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.