open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Marinković-Lepić pozvala komisiju koja ima bitnu ulogu u izboru sudije Ustavnog suda da održi sjednicu
Na početku vanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koja se održala danas u Sarajevu verificirani su mandati za šestero zastupnika.
06.07.2023. u 11:00
get url
text

VEZANI TEKST - Marinković-Lepić sazvala vanrednu sjednicu: Preduvjet za imenovanje Vukoje u Ustavni sud

Umjesto Jasne Duraković verificiran je mandat za Fuada Abaspahića, umjesto Adnana Delića mandat dobija Ajla Milišić Pepić, umjesto Damira Arnauta u Parlament će Marko Cvitanović, umjesto Feliksa Vidovića mandat dobija Dajana Maros, umjesto Mirjane Plavčić u Parlamentu je Marko Saraf i umjesto Antonija Sesara mandat je dobio Goran Opsenica.

Potom je nastavljen rad Doma, na red su došla zastupnička pitanja.

U međuvremenu predsjedavajuća Zastupničkog doma FBiH Mirjana Marinković-Lepić je obavijestila članove Komisije za izbor i imenovanje da je stigao poziv za održavanje sjednice.

VEZANI TEKST - Zastupnici u Parlamentu FBiH: Ko ima žgaravicu zbog "gutanja žaba", diktat HDZ-a, neodgovorno rukovodstvo...

Odranije, zadatak Komisije je da raspravlja o kandidatima za sudiju Ustavnog suda BiH, "Trojka" i HDZ žele u Parlament FBiH poslati samo jednog kandidata Marina Vukoju, bliskog HDZ-u. Također, nije isključeno da će se donijeti zaključak o smjeni dopredsjedavajuće Edine Gabela i postavljanje na njeno mjesto Arnela Isaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.