open-navfaktor-logo
search
Zajednički amandman
Marjanović: Smanjimo izdvajanja iz budžeta KS strankama koje participiraju u Skupštini
Damir Marjanović je na trećoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, ispred tima političkog pokreta Za nove generacije, pokrenuo inicijativu da svi zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podrže, a svakako i usvoje, zajednički amandman na budžet Kantona Sarajevo za 2023. godinu čiji će Nacrt biti razmatran na sjednici 08.2.2023. godine.
27.01.2023. u 11:54
get url
text

Kako je saopćeno, zatražit će od Vlade da se izdvajanja iz budžeta Kantona Sarajevo namijenjeno za finansiranje stranaka koje participiraju u Skupštini Kantona Sarajevo smanje najmanje 50 posto, a optimalno 80 posto.

- Usvajanjem ove inicijative politički subjekti koji sudjeluju u zakonodavnoj vlasti Kantona Sarajevo pokazali bi da su svjesni finansijskih izazova koji se nalaze pred budžetskim korisnicima i svim građanima glavnoga grada BiH, te da su spremni da taj teret podnesu zajedno s njima. Ovu inicijativu sam najavio ranije da bi sve zastupnice i zastupnici imali dovoljno vremena da obave potrebne konsultacije s rukovodstvima političkih subjekata koje predstavljaju - naveo je Marjanović, saopćio je pokret Za nove generacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.