open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Mašić: Danas će biti izabrano rukovodstvo FBiH; Biščević-Tokić: Nećemo dopuštati da ova nesposobna vlast...
U pauzi zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH novinarima su se obratili zastupnici Damir Mašić (SDP) i Jasmina Biščević-Tokić (SDA).
28.02.2023. u 14:42
get url
text

Naime, danas je prekinuta treća vanredna sjednica Zastupničkog doma FBiH zbog kršenja Poslovnika, a isti dan je zakazana nova vanredna sjednica na kojoj bi trebalo da se izabere predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.

- Od prve konstituirajuće sjednice na kojoj je bilo evidentno da jasno postoji definisana parlamentarna većina pokušavalo se razvlačiti. Nema nikakvih problema, ne treba davati prostora nekome da narednih sedam dana ispira mozak građanima. Evo još jedna sjednica.

Danas će biti izabrano rukovodstvo Federacije, mi imamo vremena, sjedit ćemo, čekat ćemo. Ceh svega ovoga plaćaju građani koji za početak ne žele da gledaju više Fadila Novalića i njegovu krnju vladu još naredno vrijeme - kazao je Mašić.

Novinarima se obratila i zastupnica Jasmina Biščević-Tokić.

- Ceh njihovog neznanja će plaćati građani. Sjednica nije sazvana u skladu sa Poslovnikom, odnosno, Ustavom Federacije BiH. Mi smo uz poziv za vanrednu sjednicu trebali dobiti sve prateće materijale i zapisnike. Naravno, nismo dobili. Nismo dobili nijedan dokumenta sa stanka članova rukovodstva Federacije od 24. februara.

Ovo rukovodstvo nije izabrano u skladu sa Poslovnikom, ali pustili smo da ne kažu da blokiramo procese. Ali nećemo više dopuštati da ova nesposobna vlast koja vodi Federaciju u ovom domu radi ovakve populističke poteze. Pobijam kolegu Mašića za sve što je ranije naveo - kazala je Biščević-Tokić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.