open-navfaktor-logo
search
Burna rasprava
Mazalica pokušao ušutkati Miokovića, pa napustio studio: "Ajde, začepi ti tamo..."
Srđan Mazalica, zastupnik u Narodnoj Skupštini republike Srpske napustio je večeras emisiju BHT1 "Odbrojavanje" nakon burne rasprave o pitanju obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
29.11.2023. u 22:45
get url
text

Mazalica je pokušao da obrazloži zbog čega, kako on smatra, 25. novembar danas ne može biti državni praznik, međutim njegovom mišljenju se usprotivio Dragan Mioković, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Mazalica je kazao kako je antifašizam dio današnje RS, a na pitanje Miokovića da li su u tom entitetu partizanski i četnički pokret izjednačeni, Mazalica je upitao voditeljicu:

- Možete li molim vas utišati tog gospodina tu?

Mioković mu je na to odgovorio "kako oni nisu došli da slušaju njegovo predavanje", na šta je Mazalica ponovio: "Možete li molim vas utišati tog gospodina tu" i dodao: 

- Ubacuje mi se u riječ. Ne mogu da pričam, ne mogu da čujem sebe. Ja sam njega slušao kad je on govorio. 'Ajde začepi ti tamo. Šuti, pusti me da kažem - rekao je Mazalica.

U tom trenutku u raspravu se uključila i zamjenica ministra za ljudska i prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić.

- Nemojte molim vas, ne možemo tako - poručila mu je Jurišić, a Mazalica je onda kazao:

- Ako vi nećete njega da prekinete ja ću napustiti emisiju, što je uskoro i učinio.

Nakon što je napustio emisiju Mazalica se oglasio i na društvenoj mreži X.

- Večeras katastrofalan tretman na BHT "Odbrojavanju" prema meni kao gostu iz Republike Srpske, koji se ne uklapa u sarajevske bajke o ZAVNOBiH-u, a zbog čega sam napustio emisiju. Mediji i voditelji iz FBiH me više u emisijama neće vidjeti. Vi ste ti koji gazite ideje ZAVNOBiH-a - napisao je Mazalica.

Kako je izgledala rasprava u studiju pogledajte u videu. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.