open-navfaktor-logo
search
U programu uživo
Mazalica sramno negirao genocid u Srebrenici pa za bijele trake u Prijedoru rekao da su "laž, obmana i propaganda"
Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska Srđan Mazalica gostujući na N1, uprkos upozorenjima voditeljice da krši Krivični zakon Bosne i Hercegovine i da o svemu postoje presude, govorio je o "kvalifikaciji genocida u Srebrenici", ali i iznio sramne tvrdnje o bijelim trakama u Prijedoru kazavši da su "laž, obmana, dezinformacija i propaganda".
14.06.2023. u 20:10
get url
text

Naime, Mazalica je prvenstveno govorio o gostovanju Sarajevskog ratnog teatra na Teatar Festu Petar Kočić u Banjoj Luci.

- Predstava nije sporna, ali sporan je taj militantni naziv i prošlost tog teatra kada je postao propagandna jedinica Armije Republike BiH - kazao je on.

Upitan da pojasni na kakvu propagandu misli, Mazalica odgovara:

- Sve su to teme koje su obojene ratom i o kojima postoje različita mišljenja. Neslaganje sa Srebrenicom, bijelim trakama, tenkovima, nazivanjem fašistima i agresorima zna se koga već.

Voditeljica mu je potom postavila pitanje: "Gdje SARTR i koga naziva agresorom i kako je nešto propaganda ako je istinito?"

- Bijele trake nisu istina, to je dezinformacija. Kvalifikacija genocida u Srebrenici, postoje različita mišljenja - kazao je Mazalica.

Nakon što je upozoren da krši Krivični zakon te da postoje presude, on je ponovio:

- Uvažavajući sve žrtve u Srebrenici i Prijedoru. Bijele trake su laž, dezinformacija, obmana i propaganda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.