open-navfaktor-logo
search
Podrška
MDD "Merhamet": Briga o troje djece iz porodice Aganović koja su ostala bez oba roditelja
Dobrotvorno društvo "Merhamet" osiguralo je stipendiju djevojčici iz Travnika koja je nedavno ostala bez oba roditelja, a uskoro stipendija i za drugo dijete.
17.11.2021. u 15:07
get url
text

Direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Travnik Merzuk Omerdić, zajedno sa imamom džemata Zagrađe, danas je posjetio porodicu Aganović. Tim povodom, porodici rahmetli Arnesa Aganovića uručena je novčana pomoć, zatim pelene za šestomjesečnu bebu, kao i slatkiši za ostale dvije djevojčice.

- U saradnji sa 'Merhametom' Njemačke, osigurali smo stipendiju za Arnesovu stariju kćerku F. koju će primati tokom cijelog njenog osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja. Također, preko naših donatora nastojimo osigurati stipendiju i za mlađu djevojčicu A. Zahvaljujemo se svim donatorima - kazao je Omerdić.

Porodica Aganović je doživjela tešku tragediju. Nakon što je prije šest mjeseci preminula njegova supruga, 13. novembra ove godine, na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu od posljedica teške povrede glave preminuo je i Arnes Aganović.

Iza supružnika Aganović ostalo je troje maloljetne djece, dvije starije djevojčice i tek rođena beba.

- Merhamet će, shodno svojim mogućnostima, u kontinuitetu brinuti o ovoj djeci koja sada žive sa svojom nanom, u naselju Zagrađe, nadomak Travnika. Molimo sve dobre ljude da pomognu ovu porodicu, je im je pomoć sada najpotrebnija - rekao je Omerdić.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.