open-navfaktor-logo
search
Priča sa sretnim krajem
Medicinska sestra iz Busovače trudnicu porodila u kolima hitne pomoći
U noći sa srijede na četvrtak u sanitetu Hitne pomoći u Busovači medicinska sestra Dževada Mekić porodila je trudnicu koja je rodila zdravu bebu.
05.01.2024. u 17:43
get url
text

Sve se dogodilo 15 minuta iza ponoći kada je u transportu PMP pronađena trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Novoj Bili, piše Busovački.ba.

S obzirom da je dežurna sestra Mekić, prilikom pregleda ustanovila da je porod već krenuo, druge nije bilo nego da odmah porodi dvadesetogodišnju majku.

Hrabra medicinska sestra u razgovoru za ovaj portal kazala je kako je porod u kolima hitne medicinske pomoći puno teži, ali da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

Dževada je u pravom trenutku pokazala profesionalizam, stručnost i herojstvo, jer je ustanovila da trudnica ne bi mogla stići do bolnice.

Posebne čestitke uputila je porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom.

- Moram biti iskrena našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju. Imala sam više porodilja u toku rata i poslije, ali nisam imala priliku da porađam u kolima hitne pomoći. Hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije je da je pacijentica sarađivala i pratila moje savjete. Porodilju smo predali uredno u Ginekološko akušerski odjel bolnice Nova Bila, majka i beba bile su u stabilnom stanju - ispričala je Dževada Mekić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.