open-navfaktor-logo
search
Odluka Kantonalnog štaba
Medicinsko osoblje zeničke bolnice smješta se u Studentski centar
Studentski centar Zenica (SCZ) prenamijenjen je za smještaj medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica (KBZ), potvrdio je za Fenu direktor SCZ Dino Eminović.
27.03.2020. u 07:57
get url
text

Napominje da su postupili prema odluci Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) te su oslobodili prvi sprat za smještaj zdravstvenih radnika.

- Oslobodili smo sobe za odmor ljekara, koji iz predostrožnosti, da eventualno ne bi prenijeli zarazu na ukućane, ne idu kućama u ovo vrijeme borbe protiv koronavirusa.

Naš je kapacitet 228 kreveta, ali, zbog ovakve situacije, medicinare smještamo pojedinačno u sobe. Do sada smo popunili trećinu naših kapaciteta, jer su nam ljekari počeli pristizati prekjučer - napominje Eminović.

Zanimljivo je kako je SCZ, koji djeluje pri Univerzitetu Zenica, pozvao sve studente-korisnike njihovih usluga da dođu te sami preuzmu lične stvari.

- Studentima smo ostavili dovoljno vremena da dođu i preuzmu svoje stvari. Niko nije rekao da neće doći, ali ako se slučajno i desi da iz bilo kojeg razloga neko ne može doći, naravno da ćemo, bude li potrebe i za njihovim sobama, na odgovarajući način spakirati njihove stvari te ih sačuvati - rekao je Eminović.

Sretna je okolnost, ističe on, što je većina studenata-stanara tog centra iz općina i gradova ZDK-a i Srednjobosanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.