open-navfaktor-logo
search
Odluke Wizz Aira
Međunarodni aerodrom Tuzla: Nema više linije za Milano, smanjen broj letova prema Švedskoj
Aviokompanija Wizz Air donijela je odluku da smanji broj letova sa Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) u ljetnom redu letenja. Nezvanično, razlog je manjak osoblja, što je problem s kojim se susreću mnoge aviokompanije, nakon što su ublažene epidemiološke mjere koje su bile na snazi na vrhuncu pandemije koronavirusa.
12.07.2022. u 19:30
get url
text

Naime, aviokompanije su tokom zabrane putovanja otpuštale radnike, pa sada imaju problem da nadomjeste radna mjesta u vrijeme kada se obim posla naglo povećao.

- Mi smo spremni da prihvatimo sav saobraćaj i nemamo problem manjka osoblja. U ljetnom redu letenja od 10. jula više nemamo Milano, dakle ta destinacija je otkazana. Najavljeno nam je i smanjenje broja polazaka za Švedsku, tačnije za tri destinacije u toj zemlji, Göteborg, Malmö i Växjö - kaže za Faktor direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Podsjećamo, Wizz Air još je jedina aviokompanija koja ima letove s MAT-a, ali će se to promijeniti od novembra ove godine. Kompanija Ryanair dodaje Tuzlu kao novu destinaciju u svoju mrežu s više od 225 aerodroma, a za sada su najavljene linije za Stockholm i Memmingen.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.