open-navfaktor-logo
search
Ne ostavljajte ih Čoviću
Mehmedović apelirao na bh. stranke da predlažu Hrvate na svoje kandidatske liste
Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović uputio je apel bh. strankama da, kako kaže, ne ostavljaju Hrvate Čoviću, HDZ-u i Zagrebu te da ih predlažu na svoje kandidatske liste.
29.06.2022. u 13:59
get url
text

- Nema Dragan Čović ni po čemu pravo na Hrvate u BiH. Niko mu nikad nije dao to pravo, iako ga on prisvaja. Nema ni HDZ to pravo. Nema to pravo ni Zagreb. Bh. stranke im to dopuštaju ako ih ne uključe na svoje liste. Pozivam bh. stranke da na svoje liste predlažu i Hrvate neovisno o predstojećim izborima - ističe Mehmedović u saopćenju za javnost. 

To, ističe on, mora biti novi princip u BiH, jer Hrvati ne pripadaju HDZ-u BiH niti Čoviću niti Plenkoviću niti Zagrebu.

- Hrvati BiH pripadaju BiH i moraju imati pravo izbora. Ostalo je fašizam - jedna stranka, jedan čovjek jedan narod.  U suprotnom, ostavljamo ih Draganu Čoviću, HDZ-u i njenim satelitskim strankama i otrovnom utjecaju Zagreba. Vidjeli smo šta je to značilo posljednjih 30 godina - navodi Mehmedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.