open-navfaktor-logo
search
Pismo iz 2000. godine
Mehmedović Dodiku: Sjeti se šta si pisao Miloševiću, sad to isto piši sebi, vrijeme je da odeš
Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović pozvao je člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika da sam sebi uputi otvoreno pismo koje je prije 21 godinu uputio Slobodanu Miloševiću. 
14.10.2021. u 18:01
get url
text

Također, pozvao je i sve medije koji nisu pod kontrolom SNSD-a i Aleksandra Vučića, da Dodikovo pismo Miloševiću objavljuju iz dana u dan.

Dodikovo pismo Miloševiću: 

"Vrijeme je da odeš, Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio.

Srbi u Hrvatskoj više ne znaju gdje je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vjera i nada.

Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, natjerao svoj narod da u ratu protiv cijelog svijeta gine za spas čovječanstva od novog svjetskog poretka. Vrijeme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine. Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima – pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovdje se razilaze. Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo.

Ako u tebi ima snage, osjećaja časti, kajanja ili stida, izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gdje bi već bila da nije bilo tebe. Vrijeme je da odeš, Slobodane - napisao je 28. septembra 2000. godine premijer RS-a Milorad Dodik u pismu upućenom predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.