open-navfaktor-logo
search
Promocija istine
Mehmedović: Neka Gudeljević i Kalabuhov u Rusiji otvore izložbu o genocidu u Srebrenici
Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov i ministrica civilnih poslova u Vijeću ministara Ankica Gudeljević u Sarajevu su svečano otvorili izložbu Ruskog geografskog društva "Najljepša zemlja", čime je počela manifestacija "Dani ruske duhovne kulture u BiH".
23.11.2021. u 13:44
get url
text

Ovaj događaj na svom Facebooku prokomentirao je zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović, koji je ruskom ambasadoru i ministrici Gudeljević predložio da u Rusiji organizuju izložbu o genocidu u Srebrenici.

- Predlažem ruskom ambasadoru i ministrici Gudeljević da u Rusiji, u saradnji sa Memorijalnim centrom u Potočarima, omogući organizovanje izložbe o genocidu u Srebrenici. Prije promocije kulture, nama je bitna promocija istine o BiH. Ono što sad vidimo je da Rusija u Sarajevu istovremeno promovira rusku kulturu i državne udare Milorada Dodika. Nespojivo i štetno za dobre odnose izmedju BiH i Rusije - naveo je Mehmedović.

Dodao je da je Milorad Dodik svako malo u Beogradu, "pa i sad kada se Aleksandar Vučić sprema za susret sa Vladimirom Putinom".

- Moskva je debelo upetljana u ono što radi Dodik, a u Sarajevu se otvara izložba i govori o kulturološkoj razmjeni dok oni koji su preživjeli genocid i ratne zločine Mladića, Karadžića i Miloševića ponovo strepe od najava zauzimanja kasarni i separatističkih aktivnosti vodstva RS-a kojima Ruska ambasada daje podršku - naveo je Mehmedović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.