open-navfaktor-logo
search
Jednostavan izbor
Mehmedović o dolasku Orbana u BiH: Pozivam ga da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici
Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović oglasio se na društvenim mrežama povodom predstojeće posjete mađarskog premijera Viktora Orbana Bosni i Hercegovini, te ga je pozvao da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici i da vidi da sigurnosni problem Evropskoj uniji nisu dva miliona muslimana BiH.
25.12.2021. u 23:08
get url
text

VEZANI TEKST - Džaferović o Orbanovoj posjeti BiH: Pozvao ga je Tegeltija, mi nikad nismo sprečavali nikog da dođe

- Bio je u Banjoj Luci dajući lažnu sliku državnosti RS. Bio je sa negatorom genocida. Ako će doći u posjetu državi Bosni i Hercegovini, neka dođe preko Srebrenice i neka se pokloni žrvama genocida. To je jedini način da spasimo dostojanstvo kao narod. Pozivam ga da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici i da vidi da sigurnosni problem EU nisu dva miliona muslimana BiH, već to predstavljaju fašističke i genocidne ideje i velikodržavni projekti koji se jedino mogu ostvariti fašizmom, zločinima, etničkim čišćenjem i genocidom - napisao je Mehmedović.

Dodao je da, kako sad stvari stoje, Orban se deklarisao kao saveznik projekta nastalog na genocidu.

- Pozivam Orbana da spasi ugled Mađarske i da svoju zemlju ne svrstava na stranu onih koji su počinili novi genocid u Evropi 50 godina nakon Drugog svjetskog rata. Izbor je jednostavan: Ili ćete položiti cvijeće pred mural Ratka Mladića ili pred žrtvama genocida. A morate izabrati! Ili ste na strani istine ili držite stranu lažima!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.