open-navfaktor-logo
search
Poruka Vučiću
Mehmedović o izgradnji HE na Drini: Međudržavni ugovori ne potpisuju se između Bošnjaka i Srba
Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, na svom Facebook profilu napisao je kako se međudržavni ugovori o korištenju i zajedničkoj izgradnji hidropotencijala na Drini ne potpisuju između Bošnjaka i Srba, već između BiH i Srbije, te da se nada kako će to biti prvi iskorak Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, ka stabilizaciji odnosa između dvije države.
26.07.2021. u 11:29
get url
text

- U proteklom periodu Vučić uporno naglašava da sa Bošnjacima treba imati dobre odnose (a ne sa Bosnom). Evo kao državni zastupnik zahvaljujem se Vučiću i Srbiji na njihovim naporima da grade dobre odnose između naše dvije države, bosanske i srpske. Jer ako su Francuzi i Nijemci postali okosnica razvoja Evrope, zašto ne bi i srpska i bosanska nacija počele graditi mostove preko Drine - napisao je Mehmedović.

Dodao je da se međudržavni ugovori ne potpisuju između Bošnjaka i Srba o korištenju i zajedničkoj izgradnji hidropotencijala na Drini, već se ugovor potpisuje između Bosne i Srbije.

- Nadam se da je ovo prvi iskorak Vučića ka stabilizaciji odnosa dvije države čime bi pokazao da je regionalni lider i faktor stabilnosti, a ne lider Srba sa već jasnim projektom "srpski svet", koji može ugroziti mir i stabilnost u regionu - poručio je Mehmedović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.