open-navfaktor-logo
search
Stav objavio na FB
Mehmedović: Orban preko Dodika priprema Kristalnu noć za muslimane Evrope
Viktor Orban preko Milorada Dodika priprema Kristalnu noć za muslimane Evrope, upozorio je zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović.
12.01.2022. u 19:38
get url
text

U svojoj objavi na Facebook profilu, Mehmedović je naveo da ključno pitanje u regionu nije Bosna, već odnos EU prema desničarskim radikalnim pokretima u nastajanju, kojima pripada i Dodik (predsjendik SNSD-a i član Predsjedništva BiH) i Orban (mađarski premijer), i Janez Janša (premijer Slovenije), ali i svi oni koji bi ugrozili političku stabilnost Evrope.

- Orban preko Milorada Dodika priprema Kristalnu noć za muslimane Evrope!

Ključno pitanje u regionu nije Bosna, već odnos EU prema desničarskim radikalnim pokretima u nastajanju, kojima pripada i Dodik i Orban, i Janša, ali i svi oni koji bi ugrozili političku stabilnost Evrope.

BiH ne igra ključnu ulogu u regiji, kako želi prikazati Szijjarto, ministar vanjskih poslova Madjarske ...ali od odnosa prema Bosni, zavisi dalji politički pravac razvoja u EU.

Ključnu ulogu igra EU i odnos EU prema genocidnim i UZP politikama.
Ključnu ulogu igra što Madjarska želi blokirati sankcije EU Dodiku.
Ključnu ulogu igra što je Madjarska na strani onih koji negiraju genocid.
Ključnu ulogu igra uloga Madjarske u non-paperima o promjeni granica na Balkanu.
Ključnu ulogu igra što Madjarska finansira secesionizam Dodika sa 100 miliona eura.

Ključnu ulogu igra pitanje: Hoće li u EU pobijediti EU koja preko Olivera Varhelyia, EU komesara za susjedstvo i proširenje, dogovora sa Dodikom, Vučićem, RS I Srbijom rušenje BiH preko zaključaka NSRS ili EU koja će zaustaviti sopstvene Dodike koji su krenuli mijenjati granice na Balkanu i time otvoriti put promijenama granica u cijeloj Evropi.

Ključnu ulogu igra odgovor EU na Orbanovu politiku koja autohtoni bosanski narod treitira kao problem integracije 2 miliona muslimana. Mi nismo doseljenici, mi smo autohtoni Europski narod, za razliku od Orbana, Dodika i sličnih. Oni su problem jer se nisu integrisali u civilizacijske vrijednosti, već su na strani zla.

Ključnu ulogu igra scenarij Orbana i svih "EU Orbana" – svima je jasno da je Orban mobilizator snaga Evrope koje bi da pripreme Kristalnu noć za muslimane - naveo je Mehmedović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.