open-navfaktor-logo
search
Oštro reagiranje
Mehmedović: Osmorka se prodala Čoviću ubijajući DF i Komšića
Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine kazao je kako je formiranje koalicije sa HDZ-om BiH bez DF-a najveća izdaja građanskih principa u historiji BiH.
16.11.2022. u 16:24
get url
text

- Osmorka se prodala Čoviću ubijajući DF i Komšića koji je bio posljednji bastion građanske države i model da hrvatski narod može predstavljati Hrvat koji nije iz HDZ-a i koji nema naklonost Zagreba. Ostat će zapamćeno da je Osmorka ubila, kao i Schmidt, pravo da legitimni Hrvat može biti u vlasti a da nije iz HDZ BiH.

Drugovi, čestitam vam. Nemojte kritikovati Schmidtove izmjene Izbornog zakona. Stavili ste pečat na njegov model da samo HDZ BiH može predstavljati Hrvate u BiH - naveo je Mehmedović i dodao:

- Čović je imao samo jedan uvjet, bez DF-a. Sve ostalo što ste mu ponudili i što niste on bi prihvatio. Dakle, bez Hrvata koje nisu odobrili HDZ BiH i HDZ Hrvatske. U tome je kvaka, gospodo drugovi. Sve više BiH postaje talac hrvatske drżave, ali našom snishodljivošću! Historija će suditi svima! Nisu nama drugovi krivi, do naših slabosti je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.