open-navfaktor-logo
search
Izborna reforma
Mehmedović: Palmer i Eichhorst su došli u Bosnu da lome kičmu bosanskim liderima
Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović prokomentirao je na društvenim mrežama pregovore koji se vode o izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini. 
03.12.2021. u 13:30
get url
text

- Palmer i Eichhorst su očigledno došli u Bosnu da lome kičmu bosanskim liderima i izdejstvuju u nemilosrdnim pregovorima bolju poziciju za one koji negiraju GENOCID, za one koji razaraju našu zajednicu, za one koji ruše Ustav ove zemlje, za one koji štite vlastiti kriminal...

Javna je tajna da su neki od njih lobisti susjednih politika, i da sam princip početka pregovora nije korektan, jer se počinje u ambijentu blokada institucija, blokada čak i federalnih institucija... A mi treba da napravimo ustupke sa kojima bi se neko u Bosni osjećao komotnije kako kažu.

Pita li iko sve bosanske građane kako se oni osjećaju kada to čuju i vide... Ne, nije im uopće bitno mišljenje običnog čovjeka već da samo urade svoju zadaću da još više otežaju poziciju bosanskog čovjeka, a za interes i vlastiti i susjednih zemalja.

Međunarodna zajednica, odnosno glavni međunarodni pregovarači pristali su na suspenziju Inzkovog zakona o negiranju genocida. Dakle, suština je opet prodata da bi se odobrovoljilo one koji izvode nasilne akcije i državne udare. Pozivam Palmera i Sattlera da pred javnosti progovore o ovome jer ovo je najsramniji mogući pristup međunarodne zajednice.

Lako je Dodiku kad ima Dodike među predstavnicima SAD-a i EU-a u pregovorima. Predlažem onima koji pregovaraju da jasno stave do znanja ovom dvojcu da tako neće ići. Ne može se iznjedriti rješenje u pregovorima koje će Bosnu još više blokirati i dati šansu kriminogenim razaračima zemlje - poručio je Mehmedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.