open-navfaktor-logo
search
Državni zastupnik
Mehmedović: Razrađen scenarij Dodik - Milanović - Čović da se bosanska strana proglasi krivom za "fijasko" u Neumu
Državni zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović osvrnuo se na društvenim mrežama na trodnevne pregovore o izbornoj reformi u Neumu. 
31.01.2022. u 15:13
get url
text

- Poruka Palmeru i Eichhorst: zašto je Dodiku, Milanoviću i Čoviću bilo tako snažno potrebno da proglase bosansku stranu krivom za fijasko pregovora u Neumu.

Prvi koji je upotrijebio taj termin fijasko je Dodik. Prvi koji je najavio takav ishod je Milanović. Dan uoči pregovora u Neumu Zoran Milanović je izjavio da bošnjačka strana, nazvao ju je uvredljivo "čaršijom", ne želi dogovor i da pregovara sa figama u džepu i samo kupuje vrijeme.

Milanovićeva izjava je dokaz da su Hrvatska i Srbija duboko upetljane u pregovore u Neumu i da postoji velika koordinacija na liniji Zagreb - Beograd - Banja Luka - Mostar, a brutalno je to pokazano namještenom scenom u kojoj Čović podnosi telefonski izvještaj Dodiku o propasti pregovora u Neumu, i to baš u vrijeme trajanja press konferencije, nakon čega uživo Dodik proglašava fijasko neumskih pregovora.

Sad povucite crte od Milanovićeve izjave do Dodikovog proglašavanja fijaska i vidjet ćete da su se željeli postići sljedeći efekti:

- Dodik je glavnokomandujući operacije čiji je glavni štab u Banjoj Luci
- Bošnjaci su odgovorni za fijasko jer ne žele dogovor i samo kupuju vrijeme, kako je rekao Milanović.
- RS je stabilan i samo se u FBiH ne mogu dogovoriti ni oko čega

RS je ključni remetilački faktor u Bosni! To moraju znati diplomate koji dolaze u Bosnu. Razrađen scenarij i previše providan da se Bosanci okrive završava Čovićevim poentiranjem da je s Bosancima nemoguće doći do dogovora u FBiH, a ako je nemoguće u FBiH, onda je još teže u BiH. Čović: "Moj optimizam je potrošen u ovih šest mjeseci. S ovim ljudima nema više smisla razgovarati" - napisao je Mehmedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.