open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Memorijalna šetnja za Azru i Almu: Nikada nećete biti zaboravljene
U Sarajevu je održana memorijalna šetnja u znak sjećanja na Azru Spahić i Almu Suljić. Ispred zgrade Medicinskog fakulteta u Sarajevu okupili su se bivši i sadašnji studenti, kolege, profesori, prijatelji i građani Sarajeva koji su šetali do Marijin Dvora, mjesta stradanja mladih doktorica, gdje su ostavili cvijeća i proučili Fatihu. Organizator šetnje je Udruženje studenata medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 
25.06.2023. u 18:09
get url
text

Azru Spahić i Almu Suljić je prije mjesec u ulici Maršala Tita na Marijin Dvoru automobilom udario 27-godišnji Armin Berberović, koji je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Azra je preminula na mjestu nesreće, dok je Alma, nakon skoro mjesec borbe, izgubila život u KCUS-u i sahranjena je jučer.

{$galerijaFotografija}

Ismet Pidro, student prodekan Medicinskog fakulteta UNSA kazao je da skoro mjesec dana nakon okupljanja za Azru Spahić, danas ponovo šetaju za kolegicu Almu Suljić. 

- Još jedan život je izgubljen, ponovo se vraća tuga. Memorijalnom šetnjom želimo da poručimo svima da kolegice Azra i Alma nikada neće biti zaboravljene. Ako ćemo gledati s medijske strane, mediji su sve prenosili. Iskreno se nadam da se nešto poduzelo i da svi trebamo ponovo, danas poručiti da trebamo sve uraditi da se ovo više nikada ne ponovi - rekoa je Pidro.

Mejasa Dupanović, prva učiteljica Azre Spahić danas se pridružila memorijalnoj šetnji. 

- Kada sam čula da je moja Azrica poginula, to je isto kao da čujete da vam je dijete poginulo. Naša djeca, koja dođu iz USK su imala lijep odgoj. To su prava djeca, djeca koja su imala lijepo djetinjstvo. Ja sam bila Azrina učiteljica, sa plaketom najdražeg nastavnika u BiH i sa nominacijom za ženu godine ispred obrazovanja. Roditelji djece iz USK, ali i drugih kantona, koja dođu da uče, ti roditelji se jako trude i odriču, da bi njihova djeca postigla što žele. Umjesto da nam se vraćaju sretni, vraćaju nam se u kovčezima. Moramo se podsjetiti i naše dvije djevojke iz Bosanske Krupe. Danas sam došla da dam podršku svim studentima Medicinskog fakulteta s porukom da se Alma Suljić i Azra Spahić i naše dvije divne djevojke iz Bosanske Krupe koje su stradale na sličan način prije nekoliko godina, ne smiju zaboraviti. Trebaju nam svima biti motiv, da sve institucije koje su nadležne za bolju sigurnost pješaka na ulici, da budu te koje će reći dosta i da se više nikada i nikome ne dogodi - kazala je Dupanović dodajući da konačno se treba stati na put vandalima, svima koji se bahato ponašaju. 

IMG_20230625_171713.jpg
1 od 27
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.