open-navfaktor-logo
search
Potpisan protokol
Merhamet i Crveni polumjesec Turske finansiraju rekonstrukciju kuće za studente i jetime
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet i Crveni polumjesec Turske potpisali su danas Protokol o rekonstrukciji Merhametove kuće u Sarajevu za potrebe smještaja studenata.
06.07.2021. u 11:59
get url
text

Protokol su potpisali predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac i direktor Ureda Crvenog polumjeseca Turske za BiH Suat Sokullu.

Protokolom je predviđeno da Merhamet i Crveni polumjesec zajedno učestvuju u rekonstrukciji buduće studentske kuće, koja je namijenjena za besplatni smještaj studenata iz povratničkih porodica u manjem bh. entitetu i jetima koji studiraju u Sarajevu.

- Crveni polumjesec će u ovom projektu učestvovati sa 40.000 eura, što je značajan iznos koji će nam pomoći da ovaj humani projekat realiziramo na kvalitetan način. Zahvaljujem se Crvenom polumjesecu, našoj dugogodišnjoj partnerskoj organizaciji iz Republike Turske, što je prepoznao značaj još jednog Merhametovog projekta - kazao je Vrbanjac, saopćeno je iz Merhameta.

Direktor Ureda Crvenog polumjeseca za BiH Suat Sokullu je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje s Merhametom, naglasivši da je projekat Merhametove studentske kuće Crveni polumjesec podržao zbog toga što je riječ o veoma humanoj aktivnosti, jer će studentima kojima je namijenjen olakšati njihovo školovanje i sticanje akademskih titula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.