open-navfaktor-logo
search
Donacija iz Njemačke
Merhamet osigurao drva i pakete za 43 porodice u Bijeljini, te paketiće za svu povratničku djecu
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet podijelilo je 86 paleta drva za ogrjev za 43 socijalno ugrožene porodice na području opštine Bijeljina.
14.12.2023. u 13:28
get url
text

Te porodice su, osim drva, od "Merhameta" dobile su i vrijedne prehrambene pakete. Za svu bošnjačku povratničku djecu na području Bijeljine, njih 250, obezbijeđeni su paketići, koji tu podijeljeni istog dana.

Sredstva za realizaciju ove akcije, u iznosu od 20.000 konvertibilnih maraka obezbijedio je "Merhamet" Njemačke, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima koji žive u toj zemlji.

Podjeli ove donacije prisustvovali su predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac, generalni sekretar Sidik Aždahić i direktorica Regionalnog odbora "Merhameta" Tuzla Mensura Husanović sa svojim saradnicima.

Realizaciju ove "Merhametove" akcije pomogli su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić i sekretar Damir Salkanović.

Predsjednik "Merhameta" Kenan Vrbanjac se zahvalio "Merhametu" Njemačke i bh. dijaspori u toj zemlji na još jednoj vrijednoj donaciji.

- Vjerujem da smo ovom donacijom pomogli socijalno ugroženim porodicama na području Bijeljine da lakše prebrode ovu zimu. Posebno me raduje što smo svu povratničku djecu obradovali 'slatkim' paketićima, za šta se, takođe, pobrinuo 'Merhamet' Njemačke, član velike 'Merhametove' porodice - kazao je Vrbanjac.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.