open-navfaktor-logo
search
Pomoć narodu Sandžaka
Merhamet pokrenuo akciju, Tutinu upućena interventna pomoć
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet uputilo je danas interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu, koja sadrži zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, vizire i zaštitna odijela.
01.07.2020. u 09:22
get url
text

Predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac je kazao da je pomoć upućena nakon apela vlasti i građana Tutina gdje je situacija sa pandemijom koronavirusa posljednjih dana veoma dramatična.

- Merhamet je odlučio da se uključi i da, koliko je u njegovoj mogućnosti, pomogne građanima tog dijela Sandžaka, gdje je situacija očigledno izmakla kontroli. Predstavnici Merhameta, zajedno sa predsjednikom Merhameta za Srbiju Edinom Gegić, sutra će uručiti interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu - kazao je Vrbanjac. 

Merhamet je danas pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Sandžaka ugroženo koronavirusom. Akcija pod nazivom "Pomoć narodu Sandžaka" će trajati do 1. avgusta, s mogućnošću produženja.

- Merhamet nije zaboravio Bošnjake u Sandžaku i nastojimo im pomoći da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. Vjerujemo da će građani BiH podržati ovu Merhametovu akciju i pokazati solidarnost prema građanima Sandžaka, kao što su oni pokazali solidarnost sa građanima BiH u najtežim trenucima po našu zemlju – kazao je Vrbanjac.  

Akcija "Pomoć narodu Sandžaka" će se provoditi u svim organizacionim dijelovima HO Merhamet MDD u zemlji i inostranstvu. Sredstva za ovu akciju će se prikupljati putem humanitarnog telefona. Pozivom na broj 090 292 001 građani mogu donirati 3 KM. Osim toga, prikupljanje pomoći će omogućiti i putem Merhametovih humanitarnih kasa na otvorenom prostoru i na punktovima u svim većim gradovima Federacije BiH, saopćio je Merhamet.

Merhamet je otvorio i namjenski račun za ovu akciju:

Za uplate u zemlji:

Račun Vakufske banke broj:1601120000002395

poziv na broj: za uplate u KM 1601030000060886

Za uplate iz inostranstva (EUR):

Intermediary Bank:UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 1011

SWIFT CODE:BKAUATWW

Beneficiary's Bank:VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO

SWIFT CODE: VAKUBA22

IBAN:BA391601030000069907

Beneficiary: HO "MERHAMET" MDD, Bistrik 2 Sarajevo

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.