open-navfaktor-logo
search
Ramazan
Merhamet pripremio iftare za rudare u Zenici, Kaknju i Brezi
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet u okviru svojih ramazanskih aktivnosti ni ove godine nije zaboravilo rudare.
14.04.2022. u 10:26
get url
text

Regionalni odbor Merhameta Zenica, u svojim narodnim kuhinjama, sinoć je pripremio iftare za 320 rudara u u Zenici, Kaknju i Brezi. Merhamet je podijelio iftarske obroke za 120 komorata u Rudniku mrkog uglja Zenica i to na dvije lokacije: u jami Raspotočje i Staroj jami.

Osnovni odbor Merhameta Kakanj je u svojoj narodnoj kuhinji pripremio je iftare za 100 rudara Rudnika mrkog uglja Kakanj, u proizvodnom pogonu Haljinići. Isto toliko iftara pripremio je Osnovni odbor Merhameta Breza za rudare u jami Sretno i jami Kamenice.

- I ove godine smo obradovali naše rudare u Brezi, Zenici i Kaknju i to će ubuduće postati tradicija tokom naših ramazanskih aktivnosti. Osoblje Merhameta u naše tri javne kuhinje potrudilo se da rudarima pripremi što kvalitetnije iftarske obroke. Rudari su se istinski obradovali i bili su prijatno iznenađeni našim gestom kojom smo željeli da im iskažemo zahvalnost, poštovanje i priznanje za njihov požrtvovan rad - kazala je direktorica Regionalnog odbora Merhameta Zenica Zijada Kliko te izrazila zahvalnost donatorima koji su pomogli pripremu iftara za rudare u Zenici, kaknju i Brezi.

Predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac je, također, kazao da će priprema iftara za rudare postati dio tradicije tokom ramazanskih aktivnosti ove humanitarne organizacije, saopćio je Mehamet. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.