open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Mersiha Slipičević smijenjena s čela Razvojne banke, Vlada FBiH imenovala Borislava Trlina
Vlada Federacije BiH danas je dala saglasnost Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH da imenuje vršioce dužnosti članova Uprave ove institucije. 
30.11.2023. u 16:24
get url
text
Sjednica Vlade FBiH
Sjednica Vlade FBiH

Tako je data prethodna saglasnost za imenovanje Borislava Trlina za v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci. 

Date su saglasnosti i za imenovanje Luke Čelana za v.d. potpredsjednika Uprave, Dalibora Milinkovića za v.d izvršnog direktora za projekte i razvoj, Tonija Vukadina za v.d. izvršnog direktora za upravljanje rizicima, kao i Enise Ramić za v.d. izvršnog direktora za podršku poslovanju.

- Vlada je prethodno dala saglasnost za razrješenje dosadašnjih vršilaca ovih dužnosti - navedeno je u saopćenju sa sjednice Vlade FBiH.

Na čelu Razvojne banke, na mjestu predsjednice Uprave je trenutno Mersiha Slipičević.

Za direktora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje na period od četiri godine imenovan je Halil Subašić.

Osim ovoga, Vlada je dala prethodnu saglasnost Skupštini Union banke Sarajevo da za članove Nadzornog odbora budu imenovani Maja Letica, Lejla Demirović, Alija Aljović, Dario Đolo i Orhan Pašalić. Prije toga data je prethodna saglasnost za razrješenje dužnosti dosadašnjih članova Nadzornog odbora zbog isteka mandata.

Također, data je saglasnost Skupštini Energopetrola Sarajevo za imenovanje Irfana Đaltura za v.d. člana Nadzornog odbora ovog privrednog društva, uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca. Vlada je prethodno dala saglasnost za razrješenje dosadašnjeg vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora radi isteka perioda na koji je imenovan.

- Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećoj skupštini Privrednog društva Unis Group anas je opunomoćen Stipo Buljan - saopćeno je iz Vlade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.