open-navfaktor-logo
search
Psovke u Parlamentu
Mešalić: Nisam prijavio Nikšića Etičkoj komisiji, ali sljedeći put...
Predsjednik Kluba zastupnika Demokratske fronte Mahir Mešalić u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Etičkoj komisiji nije prijavio zastupnika Damira Nikšića (Naša stranka) zbog neprimjerenog ponašanja na sjednici 6. jula.
20.07.2023. u 08:07
get url
text

Nikšić je Mešaliću rekao: "Ne s..i i ti više" što nije čula predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić, ali jesu svi u sali.

VEZANI TEKST - Žestoka svađa Mešalića i Marinković-Lepić, Nikšić dovikivao zastupniku DF-a "ne s*ri i ti više"

- Nisam prijavio Nikšića Etičkoj komisiji Zastupničkog doma FBiH jer on zaslužuje jedan prezir. On nije čovjek koji je za Parlamenta. Nažalost, kod nas na kompenzacijsku listu mogu i oni koji direktno nisu bili građani. Tu je greška. Tako je Naša stranka dobila četiri kompenzacijska mandata među kojima je i Nikšić. Nisam ga htio prijaviti jer nema tu nekog efekta, pogotovo jer predsjedava Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka), ona je njega trebala odmah upozoriti, izreći mu opomenu, što nije uradila - govori nam Mešalić.

Dodaje kako mu je Nikšić i majku opsovao.

- On je meni i majku opsovao. Nije samo rekao ono što su mediji prenijeli. Dobro sam se ja suzdržao - govori nam Mešalić.

Zastupnik u Zastupničkom domu FBiH je i Halil Bajramović (NiP), javnosti poznat po šamaranju Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona i kadra NES-a, što je negirao dok se nije pojavio snimak.

- I Bajramović je došao preko kompenzacijske liste. Eto kakve su stranke kvaliteta da nisu provjerile ko je na kompenzacijskim mandatima.

Mogu samo reći da ukoliko se ponovi slično ponašanje Nikšića da ćemo tražiti pauzu da se udalji ili poduzmu neke druge mjere - rekao nam je Mešalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.