open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva DF-a
Mešalić: "Trojka" predvođena NiP-om, preko Ademovića, ukrala izbornu volju građana
Izbor Kemala Ademovića iz Naroda i pravde (NiP) u rukovodstvo Doma naroda Bosne i Hercegovine, zahvaljujući glasovima delegata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), za Faktor je komentirao Mahir Mešalić član Predsjedništva Demokratske fronte (DF).
17.02.2023. u 16:05
get url
text

- Kao prvo drago mi je da je HDZ odustao od rasističkog koncepta tzv. "legitimnog predstavljanja" koji je potpuno neprovodiv u bilo kojem demokratskom društvu. Kao drugo i struktura Doma naroda BiH odražava izbornu volju građana, iako se Dom naroda posredno bira - kaže na početku Mešalić.

Sasvim je jasno, dodaje on, da su one političke partije koje su dobile najveće povjerenje građana na izborima, u prilici da odrede i strukturu Doma naroda na državnom nivou kroz posredne izbore.

- Ono po čemu će ovi posredni izbori ostati zapamćeni je to da je gospodin Ademović ukrao izbornu volju građana te da su njegovi saučesnici potpisnici nekakvog pisma sa kojim se od Ademovića tražilo da sam sebe predloži za navedenu funkciju, što je ovaj na zaprepašćenje javnosti i učinio. Stoga pozivamo građane da ne upućuju nikakva pisma gospodinu Ademoviću, jer se može desiti da, ne daj Bože, naudi samom sebi, a na osnovu komentara građana na ovaj njegov čin samopredlaganja - zaključio je Mešalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.