open-navfaktor-logo
search
Prava zima
Meteorolog otkrio kakvo će vrijeme biti u narednim danima, kad će biti najhladnije
U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme u pogledu padavina. Međutim, što se tiče temperatura, do kraja ove sedmice i dalje će biti dosta hladno, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
09.02.2023. u 19:37
get url
text

Prema riječima Bakira Krajinovića, meterologa, od sutra do nedjelje bit će vrlo hladno, pa će se temperature spuštati i do minus devet stepeni Celzijusa.

- Iduće sedmice minusi će malo popustiti, ali će i dalje biti hladno, naročito u jutarnjim i večernjim satima. Rekao bih uobičajne vremenske prilike za ovo doba godine imat ćemo do kraja ove, ali i tokom naredne sedmice - dodaje Krajinović.

Kaže kako će februar 2023. godine, kada je riječ o padavinama, biti topliji i sušniji od prosjeka.

- Još je rano govoriti o bilo kakvim prognozama i vrijednostima kada je u pitanju proljeće. Ono što treba naglasiti je da smo mi u 130 godina mjerenja za februar ustanovili temperaturne rekorde koji se kreću od minus 30 do minus 25 stepeni Celzijusa. Dakle, ovi minusi kojima sada svjedočimo nisu ništa ekstremno, rekao bih da prolazimo kroz jedan tipični mjesec februar - naveo je Krajinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.